El FAB Casa del Mig – Punt Multimèdia presenta La Roda, la primera convocatòria adreçada a joves creadors per desenvolupar un projecte d’art i tecnologia.

Amb aquest propòsit, la convocatòria preveu una residència al Made Makerspace de Barcelona, una dotació econòmica en suport a la creació, l’ús de la infraestructura tecnològica del FAB Casa del Mig – Punt Multimèdia, i la realització d’una exposició al final de l’estada a l’espai expositiu del FAB Casa del Mig – Punt Multimèdia.

La residència contemplarà l’estada per a un artista des del mes de març fins al mes de juny de 2020, ambdós inclosos. L’exposició del projecte es celebrarà durant el mes de juliol de 2020.

 

A qui està dirigida la convocatòria?

Podran participar tots aquells artistes que compleixin, com a màxim, els 35 anys durant l’any 2020. Els artistes es poden presentar de manera individual o col·lectiva.

Com puc participar?

Per a participar, envia digitalment el dossier de sol·licitud en un sol arxiu en format pdf, a la direcció: laroda@puntmultimedia.org

El dossier ha de contenir:

 1. Títol del projecte
 2. Descripció del projecte (de què tracta conceptualment el projecte, quina tècnica s’utilitzarà, esbossos i imatges)
 3. Necessitats tècniques del projecte (què es preveu utilitzar com eines, tècniques, etc. per a dur a terme el projecte)
 4. Adaptació a l’espai (segons les dimensions de l’espai expositiu, explicar com es preveu mostrar el projecte a la sala – a l’exposició es pot incloure, a més a més de l’obra, imatges del procés del desenvolupament, vídeos, etc.- les mides de la sala són a l’Annex I)
 5. Currículum artístic (una sola pàgina amb la trajectòria més rellevant i enllaços al portfoli digital -web, instagram, facebook, etc-)
 6. Fotocòpia del DNI o passaport

Fins quan puc participar a la convocatòria?

El termini per a presentar el dossier per a participar a la convocatòria serà del 7 de gener fins al 24 de febrer de 2020.

Què es valorarà?


Es valoraran positivament els projectes que presentin els següents criteris:

 • El concepte del projecte és innovador i resulta d’interès per la comunitat artística i tecnològica (2 punts)
 • El discurs s’emmarca en una perspectiva contemporània de la creació, és a dir, reflexiona i assumeix reptes que es plantegen des del món actual (3 punts)
 • Les tècniques del projecte estan vinculades a la línia de treball del FAB Casa del Mig – Punt Multimèdia, és a dir, impressió 3D, tall làser, vinil, esperit maker i DIY, programació, robòtica, electrònica, multimèdia o edició digital d’imatge (3 punts)
 • El projecte té en compte l’espai expositiu i s’adapta bé a la sala (1 punt)
 • El projecte és viable i s’ajusta a la temporalitat i al pressupost de la convocatòria (1 punt)

Quan es comunica la resolució?


L’organització és l’encarregada de valorar i seleccionar les propostes, i es reserva el dret a resoldre, de la forma que cregui més convenient, qualsevol situació no prevista a les bases.
L’organització comunicarà el projecte seleccionat el dia 28 de febrer de 2020.

Quin és el premi?


Una de les línies de treball del FAB Casa del Mig – Punt Multimèdia és la promoció de la tecnologia i el vincle entre aquesta amb l’art i la creació, de manera que l’objectiu d’aquesta convocatòria és recolzar els joves creadors i creadores que treballen amb mitjans tecnològics.
Per això, l’organització seleccionarà un dels projectes presentats, que comptarà amb 250€ de suport a la producció en concepte de despeses de material, i un espai de treball compartit per a realitzar una residència de quatre mesos a l’espai Made Barcelona. L’organització també es compromet a fer seguiment del projecte seleccionat, donar suport a la difusió i facilitar les necessitats tècniques del muntatge, per a realitzar finalment una exposició.

Quins són els meus compromisos com a guanyador de la convocatòria?


La persona que es presenta a la convocatòria es compromet a:

 • Assumir que la proposta i la futura obra són de la seva autoria.
 • Acomplir amb els temps de producció, muntatge i desmuntatge de l’exposició, detallats al llarg de la convocatòria.
 • Autoritzar l’ús del seu nom d’artista així com de les imatges del projecte per a fer difusió a través dels mitjans que l’organització cregui necessaris (web, xarxes socials, fulletons, etc).

La inscripció a la convocatòria suposa l’acceptació de les bases.

 

Tens dubtes sobre com realitzar el dossier, els criteris de valoració, o qualsevol altre dubte relacionat amb la convocatòria?

Et pots dirigir a laroda@puntmultimedia.org, trucar al nostre número de telèfon o passar presencialment pel nostre espai.
FAB Casa del Mig – Punt Multimèdia
Parc de l’Espanya Industrial
C/Muntadas, 1-5, 08014 Barcelona
Tel. 932 914 262
De dilluns a divendres de 17 a 21.30h i dissabtes de 10 a 14h.

Bases de la convocatòria

Descarregar les bases

Annex I – Plànol de l’espai expositiu

Descarregar el plànol