octubre 19

08oct(oct 8)18:3029(oct 29)21:30CIRCUIT YOUR DREAMSCursos i Tallers:tallers de fabricacio

Detalls

El taller que s’adapta a les teves necessitats makers. Volem resoldre les teves inquietuds electròniques i materialitzar aquell circuit que tens vist per internet i no saps per on agafar… Proposa els teus reptes, n’estudiarem la dificultat, i els anirem afegint a la llista de propostes. Segur que entre tots realitzarem dissenys interessants.

Horari: Dimarts, de 18.30 a 21.30 h
Dates: Del 8 al 29 d’octubre (12 h)
Professor: Gabriel Salmerón

Preus:
General: 55.70€
Estudiant: 43.70 € (únicament amb inscripció presencial)
Aturat: 30 € (únicament amb inscripció presencial)

*NOTA: Per beneficiar-te de reduccions de tarifes (estudiant i aturat) cal que presentis la documentació i facis la inscripció presencialment al centre.

Tant si tens algun projecte electrònic en ment o si simplement vols iniciar-te a dissenyar circuits impresos. Aquest es el teu taller! Mitjançant metodologia Learn By Doing, utilitzarem Fritzing, un software intuïtiu que no requereix de coneixements previs d’electrònica ni de programació per dissenyar els PCB i enviar-los a fabricar. Tots els projectes estan tutelats i als que es necessiti, es subministraran els codis d’Arduino.

El taller us acompanyarà en totes les etapes de disseny del PCB i el deixarem preparat per a ser enviat a fabricar. Nomes es desenvoluparà la part electrònica i/o elèctrica dels projectes esmentats tot i que tots tenen sinergies amb tecnologies d’impressió 3D o tall làser. En cas necessari es donarà suport tècnic a les disciplines practicables al FAB.

Trieu 3 projectes de la llista següent i/o proposa tu algun i avaluarem la seva complexitat.

Si voleu acabar el taller amb un prototip a la mà, trieu el projecte DemoShield o projecte Shield ATtiny. Per la resta de projectes us haureu de fer càrrec d’enviar a fabricar el PCB i comprar vosaltres els components perquè per qüestions de calendari NO ens podem fem càrrec de la fabricació dels altres PCB’s dissenyats. El cost de fabricació oscil·la entre 2 i 10€ uns 10 PCB’s iguals.

Tots els projectes desenvolupats romandran sota llicencia CC-BY-SA-NC, per tant, entenem que l’objectiu de l’alumnat es iniciar-se al disseny de PCB amb casos reals, aprendre, compartir i mai treure’n un profit comercial.

 

Dificultat Nom
1 Principiant PCB Snowflake
2 Principiant Làmpades LED Hexagonals amb imants
3 Principiant CNC Plotter PCB
4 Principiant Shield per a programar xips Attiny
5 Mig DemoShield
6 Mig-alt Pianoino
7 Alt Modificacions PCB Escornabot
8 Principiant Proposa Tu!

 

1) S’acosta Nadal un altre cop i estàs cansat dels ornaments típics? Crea els teus propis ornaments lluminosos com flocs, ninots de neu o el que siguis capaç d’imaginar. El regal perfecte per a amics i família d’aquest nadal per il·luminar les llars amb seqüencies aleatòries de velocitat i ordre d’encesa.

2) Vols una il·luminació creativa per la llar o fins i tot pel càmping o la furgo. Et proposem un PCB de LED’s de 8cm^2  amb la geometria impresa en 3D. Fes-ne 1 o tants com vulguis i uneix-los entre ells creant figures a voluntat per parets o sostres.

3) Vols crear el teu mini plotter de dibuix? Endinsat al mon dels motor Pas a Pas dibuixant des de logos en paper a circuits impresos sobre coure. Molt útil per crear PCB’s domèstics i estalviar temps i diners en fabricacions.

4) Projecte amb fabricació de PCB inclòs*. Jugues amb Arduino i sempre et sobren pins I/O? Tenim la solució per aplicacions amb menys de 6 pins. Estalviat el cost i l’espai de l’Arduino dissenyant una board per programar xips de 5 I/O i implementar-los on vulguis. Aprendrem a programar-lo a voluntat en 10min. Projecte molt útil per a crear ornaments, petites aplicacions o gadjets.

*Consultar cost addicional

 

5) Projecte amb fabricació de PCB inclòs*. Escut entrenador d’Arduino amb comunicació Bluetooth, 3 Sortides a Relé, 3 entrades per polsador i LED’s indicadors d’estat d’entrades i sortides. Estalviat la teranyina de cables a la protoboard i prova els teus codis, sensors i actuadors en un escut controlat des del telèfon.

*Consultar cost addicional

 

6) Recordes les pianoles casio dels ’90? Vols portar-les al s.XXI? Dissenyarem el circuit d’1 octava però podrà afinar-se a voluntat amb un potenciòmetre. Amb ajust de volum, petit altaveu propi, i la possibilitat de connectar-se a un ampli de guitarra. 12 botons seran suficients per emular les millor simfonies de tots els temps en MIDI. Projecte basat en Fenderino Arducaster.

7) La Robòtica educativa es una realitat a petita escala dels entorns tecnològics que ens envolten. Avui dia els nens aprenen a fer servir la tableta abans que la forquilla i volem contribuir a educar amb salut tecnològica a les noves generacions.

Vols ajudar-nos a fer les modificacions del PCB a un robot educatiu de codi obert perquè sigui mes fàcil de muntar i soldar. Nosaltres et plantegem les modificacions i les tutelarem en tot moment, nomes calen ganes per contribuir en aquest projecte social! L’Escornabot t’esta esperant!

Hora

8 (Dimarts) 18:30 - 29 (Dimarts) 21:30

Professors

  • Gabriel Salmerón

    Gabriel Salmerón

    Fabrica el teu PCB DIY

    Gabriel Salmerón es enginyer mecànic per la UPC i tècnic superior en disseny de maquinaria i robòtica industrial. Des de petit ha “trastejat” tot el que li ha caigut a les mans i quan la necessitat de fabricar-se els seus invents topava amb la industrialització, es va endinsar en la impressió 3D. Imprimint des de 2015 amb una Prusa i3 modelada i construïda per ell, intenta esculpir el mon que l’envolta trobant sempre el moment per descobrir misteris que s’amaguen sota el suro d’un bon vi.

    Fabrica el teu PCB DIY

X
X